Spoor rond Leiden wordt vernieuwd

De aankomende twee jaar zal het gebied rond het station Leiden grondig worden aangepakt. De reizigers moeten de aankomende tijd rekening houden met vervangend vervoer en misschien wel uitval van treinen.

Tussen Leiden Centraal en station Lammenschans wordt tussen 11 augustus en 16 augustus gewerkt aan een hogesnelheidswissel. Daarnaast wordt er een aantal sporen vervangen. Ook hier moeten reizigers rekening houden met vervangend vervoer en eventueel extra reistijd.

Niet alleen aan het spoor wordt druk gewerkt, maar ook rondom het spoor. Er worden diverse kleine aanpassingen gedaan, zoals het vervangen van de huidige verlichting door LED-verlichting, meer fietsenstallingen en aanpassing van de ligging van het spoor ten opzichte van de perrons.

Of er een verbetering zal zijn tussen Leiden en Utrecht centraal is nog maar de vraag. Het vormt in ieder geval nog geen onderdeel van de geplande werkzaamheden. Een verdubbeling van het spoor tussen Leiden en Utrecht zou ongeveer 70 miljoen gaan kosten waardoor er meer tijd nodig is en of er dan veel verbetering is, is ook nog niet zeker.

Bron: Sleutelstad
08-08-2018

Leiden nieuws expats
Close

EXPATS LEIDEN

Vul dit formulier in en wij nemen dezelfde dag nog contact met u op!

 • [contact-form-7 id="129" title="popup"]
 • Subscribe error, please review your email address.

  Close

  You are now subscribed, thank you!

  Close

  There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

  Close

  Your message has been sent. We will get back to you soon!

  Close