Hypotheekaanvragen flink gestegen voor verbouwing

 • Expats Leiden > Hypotheekaanvragen flink gestegen voor verbouwing

Uit cijfers van de Hypotheker blijkt dat Nederlanders het afgelopen corona jaar massaal aanvragen hebben gedaan om hun woning te verbouwen of verduurzamen. Twee jaar terug ging het om vooral om de woning te verbeteren. Dit is gestegen met 45 procent en in 2021 is het nog eens gestegen met 128 procent. 

De voornaamste reden van de verbouwingen was omdat veel mensen thuis moesten werken. Ook door de lage hypotheekrente ging het vooral hard. Uit cijfers van de Hypotheek Data Netwerk blijkt dat de drukte op de hypotheekmarkt nog niet ten einde is dit jaar. In februari steeg het aantal aanvragen naar een hoogte die nog niet eerder is voorgekomen. Naar alle waarschijnlijkheid omdat toen de rente voor het eerst sinds tijden weer steeg. Volgens de analyse, hebben huiseigenaren gewacht tot het dal was bereikt. Geld lenen is inmiddels weer veel duurder geworden. 

Naast de hypotheekaanvragen, is de drukte ook te zien bij aannemers en installateurs. Ook de stijging van de energieprijzen zetten huiseigenaren toe om verder te verduurzamen. 

Bron: NU.nl

18 maart 2022

Leiden nieuws expats
Close

EXPATS LEIDEN

Vul dit formulier in en wij nemen dezelfde dag nog contact met u op!

 • [contact-form-7 id="129" title="popup"]
 • Subscribe error, please review your email address.

  Close

  You are now subscribed, thank you!

  Close

  There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

  Close

  Your message has been sent. We will get back to you soon!

  Close