Koopwoning verhuren Leiden

Koopwoning verhuren Leiden? Ook daarvoor bent u aan het juiste adres bij Expats Leiden!

Koopwoning verhuren Leiden: Leegstandswet

Als u uw te koop staande woning tijdelijk verhuurd, dat doet u dit via de leegstandswet. U kunt dit doen door de leegstandswetvergunning aan te vragen bij de gemeente Leiden. De voordelen van verhuren via de Leegstandswet zijn dat u dubbele lasten kunt dekken en dat uw woning minder gevoelig is voor vandalisme. Ook mag u beperkte huurbescherming garanderen, waardoor het gemakkelijker is de huurder te laten vertrekken als uw woning is verkocht. Houdt er rekening mee dat u toestemming nodig heeft van uw bank en dat het tot 6 weken kan duren voordat u uw vergunning ontvangt. De voorwaarde die de gemeente Leiden stelt aan verhuur via de Leegstandswet is dat de woonruimte te koop moet staan en dat de eigenaar er ten minste een jaar moet hebben gewoond. De prijs van een Leegstandswetvergunning bij de gemeente Leiden is €31.75.

Koopwoning verhuren Leiden: Wat doet Expats Leiden?

Expats Leiden voorziet u graag van advies over verhuren via de Leegstandswet. Wij streven om binnen korte tijd een geschikte huurder voor uw woning te hebben gevonden. Deze wordt gecontroleerd op identiteit, kredietwaardigheid en antecedenten. Ook na de overeenkomst staan wij voor u klaar: als u uw woning heeft verkocht helpen wij u met het beëindigen van de verhuurperiode.

Meer informatie over koopwoning verhuren Leiden via Expats Leiden? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Meld direct uw woning aan!

Leiden nieuws expats
Close

EXPATS LEIDEN

Vul dit formulier in en wij nemen dezelfde dag nog contact met u op!

 • [contact-form-7 id="129" title="popup"]
 • Subscribe error, please review your email address.

  Close

  You are now subscribed, thank you!

  Close

  There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

  Close

  Your message has been sent. We will get back to you soon!

  Close